
مثل کوه پشت مردم ایستاد
سردار رضا ترابی فرمانده سابق سپاه امام سجاد(ع) استان هرمزگان ، از رزمندگان گرانقدر دوران دفاع مقدس که افتخار در هشت سال دفاع مقدس افتخار همرزمی با سپهبد شهید سردار "قاسم سلیمانی " در جبهه های جنوب را در کارنامه رزمندگی اش را دارد. او در این گفتگو به بیان خاطراتی از ویژگی های اخلاقی و مردانگی سردار دلها "فرمانده شجاع لشکر 41ثارالله "در دفاع مقدس پرداخته است.

با مطالعه کتاب حاج قاسم باید بتوانیم همت، متوسلیان، کاظمی و باکری را بشناسیم
گلعلی آقاباباییپور معروف به گلعلی بابایی پژوهشگر و مستندنگار دفاع مقدّس، یگاننویس و لشکرنویس است و بهعنوان یکی از پرکارترین و مؤثرترین چهرههای ادبیات پایداری و مقاومت شناخته میشود. او و حسین بهزاد دو پدیدآور همپای صاعقه هستند که این کتاب باعث ایجاد تحوّل در گونهٔ مستندنگاری دفاع مقدّس شد.

حاجقاسم، سرآمد اخلاقیات و معنویت بود
خاطرات حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل سعادت نژاد نماینده سابق، ولی فقیه در سپاه قدس از سردار سپهبد حاجقاسم سلیمانی

به دنبال علت میگشت و با برنامهریزی مسائل را حل میکرد
مجید نامجو، متولد کرمان است و دو برادرش در جنگ تحمیلی به شهادت رسیدند. او از دوران جوانی با سردار سلیمانی آشنا میشود و با گذراندن دورههای آموزشی وارد سپاه شده و بعد از تشکیل لشکر ثارالله به عنوان فرمانده مهندسی لشکر ۴۱ ثارالله همراه با حاج قاسم فعالیت میکند.

از ابتدا تا لحظه شهادت، با تمام وجود کار میکرد
سردار حسین علایی نظامی بازنشسته، سیاستمدار، مدیر اجرایی و مدرس دانشگاه ایرانی است، که هماکنون بعنوان عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین فعالیت میکند. وی در طول هشت سال دفاع مقدس از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود و در اغلب عملیاتهای اصلی سپاه حضوری فعال داشت و از ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۴ نیز بعنوان فرمانده قرارگاه نوح فعالیت میکرد. پس از تشکیل نیروهای ۳ گانه سپاه، در سال ۱۳۶۴ سردار علایی بعنوان نخستین فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انتخاب شد و تا سال ۱۳۶۹ در این جایگاه فعالیت کرد. علایی از ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۶ قائممقام وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بود و در فاصله سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ ریاست ستاد مشترک سپاه پاسداران را برعهده داشت. با او درباره سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی به گفتگو نشستیم.

حاج قاسم وقتی به سوریه آمد که تنها ۱۶ درصد از خاک سوریه باقی مانده بود
به حاج قاسم گفتم حاجی تدبیر حکیمانهی حضرت آقا یک طرف، ولی موقعی که در صحنهی سوریه و در حوزهی عمل واقع میشویم تدبیر به اضافهی ارادهی میدانی یک طرف است و جنگ طرف دیگرش هست. چرا؟ چون ۱۶ درصد جغرافیا مانده بود و بقیه به دست مسلحین افتاده بود. با تیر اشتاگر کاخ بشار اسد را میزدند. تیر قناسه به حرم حضرت زینب میرسید؛ یعنی تا اینجا پیشروی کرده بودند. اصلاً امیدی نبود، ولی ارادهی میدانی حاج قاسم، کشف شناخت، کشف اطلاعات، سازماندهی و شروع عملیاتها بود که نقشآفرینی کرد.